Tossal Llissol.

Tossal Llissol.

2012PRILlisol013

Sempre hi ha indrets per conèixer ben a prop de casa nostre i l’Àngel i l’Isabel ens han portat a la descoberta d’un de nou. Hem anat al Tossal del Llissol (1323 mts), prop de Vallcebre a l’alt Berguedà. Si bé pots arribar-hi gairebé a dalt amb cotxe, des de Vallcebre o des de Sant Corneli, preferim anar-hi a peu perquè gaudeixes a cada instant del que t’envolta. Nosaltres hem deixat el cotxe a l’inici d’una pista forestal després de Sant Corneli (prop Km5, 1095mts.) i seguint la pista a peu hem travessat la cinglera de Vallcebre pel costat del Grau del Cal Gat, tot passant per uns magnífics terrats d’espígol, brolls d’aigua i caminant amb una forta pendent fins arribar als Plans de Cal Menut, amb magnifiques vistes al pantà de la Baells amb el massís del Montcau al fons, així com en primer terme als prats de cal Jou i més enllà, Malanyeu, el Roc de la Clusa i al Sobrepuny. La vista ens fa adonar també del efectes de la contaminació de la tèrmica de Cercs, ara ja fa uns quants anys.

Amb un dia que ens acompanya amb un bon sol i amb restes de neu del dia anterior, continuem la pista forestal seguint les indicacions del PR-C128-1, anem pujant suaument i ja veiem la senyera que oneja al Tossal de Llissol, pocs minuts més i ja hi som arribats. (1h). La vista és esplèndida i atapeïda de cims des de la serra d’Ensija, el Pedraforca, al fons la serra del Cadí, el Moixeró, Penyes Altes, Tossa d’Alp fins el Puigllençada, per després assenyalar tots el cims de la vall de Núria amb el Puigmal fent d’avantguarda. Totes les serralades estan ben nevades com cap dia ho ha estat aquest hivern i els núvols que els coronen els fan veure més interessants encara. Canviem a un altre enfoc més proper i tenim davant nostre Vallcebre i podem anar resseguint, la serra de Gisclareny, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, el santuari de Falgars, la serra del Catllaràs amb els dos “rocs” que sobresurten, el de la Lluna i el del Joc de la Pilota o de la mare de Deu.

La taula d’orientació ben aferrada al seu lloc ens completa la informació de les diferents vistes en els 360º.

Continuem la nostra excursió fins a tocar les cases que s’estan arreglant en el barri del Portet de Vallcebre, fins arribar a una petita església simple, d’una sola nau i un petit campanar dedicada a Sant Ramon i construïda per obra popular al segle XVIII; continuem un camí que voreja el Tossal i retornem al camí que ens porta al punt de sortida. Una matinal esplèndida, un coneixement nou i un bon exercici físic saludable.

2012PRILlisol0022012PRILlisol0102012PRILlisol008a

Comments are closed.