El primer vi de la parra.

El primer vi de la parra.

IMG_1491Cada any al mes de setembre recollim el vi de la parra de Cal Cupons, uns quants quilets per fer-ne suc de raïm o most. Com que en surten uns quants litres, una part es beu durant la setmana i la resta es congela i dura una mica més.

A la primavera de l’any 2013, el Marc i la Maria, junt amb uns amics es van posar a cuidar una vinya i aprendre a elaborar vi. Ben segur que no és fàcil ni cuidar la vinya ni elabora el vi, almenys al començament. Surten experts per a tot arreu amb recomanacions contradictòries entre elles:  que si llaurar o no la vinya, si posar-hi plantes complementàries, si esporgar del dret o del revés,  si has fet tard per ensulfatar, si recollir raïm demà o la setmana vinent,…. i no vegis quan elabores el vi,……. Per sort el Marc els escolta a tots però va establint el seu criteri, i tardarà més o menys per fer les coses bé, però no es quedarà a mitges.

Aprofitant que el Marc té els dipòsits d’acer inoxidable i els estris adients, enguany hem agafat el raïm de la parra, o millor dit hem veremat  amb l’ajuda del Genís i la Roser i hem recollit  uns 20 Kg que els hem passat per l’escola i celler del Marc (tot és començar!). Allí els hem passat per la màquina de desrapar (separar la rapa del raïm), posat al dipòsit d’acer inoxidable amb un control de la temperatura per a la fermentació, premsar, descansar, clarificar, tornar a clarificar, provar i embotellar. I vet aquí ja tenim vi de la parra!

Les feines al celler les vàrem fer al setembre i jo ja no recordava el que teníem entre mans, però la sorpresa va ser majúscula quan el dia del meu aniversari el Genís i la Roser es presenten amb dues ampolles de vi amb etiquetes especialment dissenyades per l’ocasió. Quina il·lusió i quina satisfacció veure i beure el resultat final.

Ens diuen que aquest any no ha sigut bona anyada, però nosaltres molt cofois de tenir uns quants litres del nostre vi, i ben segur que l’anyada propera serà encara més bona.

Gràcies Marc.

desembre 2014

IMG_1495IMG_1497

Comments are closed.