Valoració eleccions generals 2011

Valoració eleccions generals 2011

Totes les eleccions són importants però aquestes tenen una major transcendència per el moment econòmic i la crisi internacional que estem vivint, per això era vital la implicació dels ciutadans en definir com volem el nostre futur i qui volem que el dirigeixi. Així doncs el primer indicador que ens trobem és el grau de participació i aquí, tot i la situació delicada que vivim, malgrat la crida dels partits polítics, la difusió i noticies dels mitjans de comunicació, els estires i arronses dels tertulians, ni les cassolades dels indignats, no hem aconseguit una major participació i implicació individual en la decisió col·lectiva del govern que volem. La participació tot i ser més alta que unes eleccions municipals i autonòmiques, no són per tirar coets, per tant encara tenim molta feina a fer.

El resultat de les eleccions és el que és, i com sempre a l’hora de les valoracions tots en treuen el seu valor positiu, perquè sempre cal mirar endavant. Hi ha hagut un clar guanyador, (potser no tant eufòric com les enquestes deien), que ha de formar un nou govern.

Ara hi haurà un canvi, no únicament de govern sinó de polítiques, el temps, els fets  i les decisions que prenguin visualitzaran millor la política real, cal però estar molt atents a les confiances que es generin entre els ciutadans, a Catalunya, a Espanya i a Europa, perquè aquest és un element clau de tranquil·litat, per alhora desencallar el sistema productiu i de finançament, generador de llocs de treball, i es a dir: per poder sortir de la crisi, com a mínim mantenint la cohesió social que hem assolit en els últims anys. Aquest és el repte i aquest és l’encàrrec que l’hi han fet.

Comments are closed.